fail to plan is plan to fail

bersusah dahulu bersenang kemudian......

Thursday, May 20, 2010

MARI MEMBELI-BELAH DI COSWAY???

Cosway mengedarkan pelbagai jenis produk yang eklusif dan berkualiti yang di iktiraf seluruh dunia. Pelbagai produk dari cosway merupakan barangan yang menjadi pilihan pengguna pada masa kini....


Antara produk-produknya:-

- produk kecantikan

- produk kesihatan

- produk penjagaan kereta

- produk penjagaan rumahtangga

- makanan

- fesyen

Cosway terkenal dengan nilai produknya dengan harga yang yang setimpal dengan produk pengeluarannya.
Setiap bulan cosway mengadakan jualan promosi dan disamping itu ia juga mengadakan penebusan hebat. Beratus-ratus hadiah boleh ditebus dengan percuma atau harga dibawah kos melalui kutipan kupon penebusan.
Dengan menjadi ahli ecosway kita dikira bekerja dibawahnya dengan menjana kembali wang yang telah kita belanjakan..dengan pengumpulan eV yang banyak kita telah pon menjana pendapatan kita...lagi banyak kita membeli-belah di cosway lagi banyak eV kita akan terkumpul.
Ramai yang telah berjaya dalam business cosway ini...marilah kita beramai-ramai berkongsi kejayaan ini bersama...

Ciri-ciri stokis eCosway


1.Produk melebihi 5000 jenis.

2.Cosway akan memperkenalkan produk baru setiap bulan.

3.Katalog promosi bulanan akan dihantar ke setiap ahli.

4.Perniagaan barangan harian rumah yang mengundang ulang belian tinggi.


Barangan jualan di Sale Centre Cosway.


1.Barangan rumahtangga-pencuci lantai,sabun,pencuci pinggan mangkuk, pembersih sayur, ikan dan lain-lain lagi

2.Perkakasan dapur-peralatan memotong makanan,pencincang,pengupas bawang dan lain-lain.

3.Produk kosmetik dan jagaan kulit/rambut :- bedak,krim,losyen,pencuci muka,dye rambut dan lain-lain.

4.Produk kenderaan :- cecair penjimatan minyak dsb.

5.Barangan makanan harian :-biskut,roti,kek dsb.

6.Barangan elektik :- mesin kacang soya,sandwich maker,blender dsb.

7.Keperluan peribadi :- tuala wanita,pencukur,bra dsb.

8.Supplemen kesihatan :- jamu,pil-pil vitamin,energy pendant dsb.

9.Dan banyak lagi.


Pendapatan stokist:

Pendapatan 1
Pendapatan dari Plan eCosway ini adalah komisyen 10% (5% jika kedai dalam hypermarket-sebab sewa bulanan tinggi dan keuntungan besar) dari keseluruhan jualan bulanan produk di kedai tersebut..jadi sesiapa yang membuka sales centre mereka sendiri maka automatik 10% daripada sales produk dia akan dapat..contoh sebulan kedai dia dapat RM100,000 x 10% maka total bersih dia dapat RM10,000.Tak perlu bayar sewa, bil elektrik,air serta renovation lagi..sebab tu semua cosway yang tanggung.

Pendapatan 2
Dari network Income contohnya ahli yang mendaftar di bawah kita..kalau mereka nak beli barang secara diskaun dan mendapat kupon redemption(penebusan) mesti menjadi supaya mendapat semua kelebihan tersebut..jadinya bila kedai kita sendiri dah buka nanti,setiap keahlian dan pembelian melalui orang bawah pun kita masih menikmati komisyen tersebut..Begitu juga dengan mereka yang memohon untuk membuka stokis melalui anda.jika permohonan mereka berjaya,anda yang akan mendapat komisyen.(Branch Override)

Pendapatan 3
Melalui pendaftaran Umobile. Sekarang ni Umobile merupakan salah satu anak syarikat di bawah Berjaya Berhad..so sesiapa yang ahli ecosway automatik akan menggunakan talian Umobile 018 secara percuma ke no 018 yg lain..setakat ini mereka akan melebarkan rangkaian mereka di seluruh Malaysia dan masih lagi dalam proses untuk sampai ke Sabah dan Sarawak...setiap kali kita bawa masuk ahli daftar untuk ecosway Umobile dan stokis pun proses..so setiap kali proses pendaftaran akan dapat komisyen RM 60/100..jika di stokis KL...pendapatan dari pendaftaran Umobile sahaja hampir RM18,000 setiap bulan untuk stokis.

Pendapatan 4
Sales Target Achievement.. ni kalau kita capai sasaran sales untuk bulanan tersebut maka akan dapat la bonus ni...jika tak dapat sasaran pun tak ada apa-apa masalah..cuma tak dapat la bonus bagi bulan tersebut.

Pendapatan 5
Melalui pemprosesan keahlian eCosway, setiap stokis layak untuk mendapat 4% dari nilai pendaftaran tersebut jika ahli tersebut menggunakan cash...2% jika ahli menggunakan kad kredit.

Pendapatan 6
Pendaftaran eCosway Ambank Kredit kad serta Debit kad..setiap pendaftaran akan diberikan RM50 untuk proses..jika layak atau tidak itu adalah kuasa bank yang terlibat..jadi..jika kita usul sahaja permohonan tersebut automatik kita akan dapat komisyen dari proses borang tersebut.Bukannya dah approve baru kita dapat komisyen.Setiap ahli yang gunakan kad tesebut..setiap kali swap...kita akan dapat eV iaitu dalam bentuk bonus dan duit...so jika ramai downline kita yang guna kad kredit lagi banyak la eV yang kita kumpulkan..antara lain kegunaan untuk shopping serta beli tiket kapal terbang.


Pendapatan 7

Cabutan wang tunai untuk kedai bertuah yang terpilih-hadiahnya RM 10k


Pendapatan 8
Melalui jualan secara manual melalui katalog kepada jiran-jiran atau kawan.

No comments:

Post a Comment