fail to plan is plan to fail

bersusah dahulu bersenang kemudian......

Thursday, May 20, 2010

mari bukak stokis...

1. Sejak eCosway membuka peluang kepada ahli untuk membuka stokis secara percuma,ramai yang berminat.

Saya yakin, sesiapapun pasti berminat jika mendapat tahu berita ini.

2. Tetapi, soalnya bagaimana?

Ramai yang mendapat maklumat daripada cakap-cakap mulut orang sahaja. Terlalu kabur untuk dipercayai. Akhirnya peluang yang bernilai beribu-ribu atau mungkin beratus ribu hilang begitu sahaja.

3. Jika anda membaca di internet tentang modal hendak membuka stokis eCosway, kebanyakannya menulis modal adalah PERCUMA.Benarkah begitu? Saya boleh berkata YA, percuma. Namun bukan bermakna anda tidak mengeluarkan modal satu senpun.

4. Percuma di sini bermaksud anda tidak perlu mengeluarkan modal pusingan, modal renovation kedai, sewa kedai, bil elektrik dan kos pengiklanan.Anda hanya perlu cari tapak saje.. Namun ada beberapa perkara yang memerlukan anda mengeluarkan modal.

5. Antara perkara yang memerlukan anda mengeluarkan modal ialah :-


1.
Daftar ahli = RM 100.

Pembelian Pakej = Bergantung kepada pakej yang anda mahu. Biasanya antara RM 1000 hingga RM 2200.3. Deposit tunai = RM 10, 000 (untuk jaminan keselamatan kepada pihak eCosway)


6. Kebanyakan orang akan
hilang minat apabila perlu mengeluarkan sedikit modal berbanding pulangan yang bakal diperolehi. Mereka ingat modal percuma adalah betul-betul percuma sehingga tidak mengeluarkan duit satu senpun. Perlu saya nyatakan, tidak ada satupun peluang bisnes yang tidak memerlukan modal 1 sen pun.


7. Saya cukup terkilan apabila tawaran sebegini hebat tidak diambil oleh kita. Khususnya
kaum bumiputra. Seringkali, apabila diajak berniaga, seribu satu alasan direka. Yang paling popular ialah tiada modal. Anehnya, beribu ringgit dibelanjakan kepada benda-benda yang “mengarut” seperti ubahsuai kereta, rumah, dan macam-macam lagi. Sedikitpun tidak ada semangat untuk melabur pada perniagaan.


8. Tetapi, saya yakin ada pengecualian. Tidak semua orang begitu (kaum bumiputera). Saya masih yakin ramai yang masih berminat untuk berniaga. Saya amat alu-alukan sesiapa yang ingin membuka stokis eCosway menghubungi saya untuk maklumat lanjut.

9.Owner mesti PEREMPUAN...Anda cuba bayangkan isteri anda yg hanya duduk dirumah tanpa sebarang pekerja...tiba2 menjadi TOKEY di sebuah kedai yang mmg mnjadi idamannya....

10.Permulaan hanya perlukan modal dlm rm1000 - rm2000 saje....Deposit rm10k tu hanya akan diminta ketika kedai mula nak beroperasi (MODAL ANDA SEBAGAI DEPOSIT!!!JIKA ANDA SUDAH KAYA..INGIN BEREHAT...MODAL RM10K ANDA ITU AKAN DIPULANGKAN SEMULA...

No comments:

Post a Comment